وي با اشاره به اين که 25 رشته صنايع دستي خراسان جنوبي منسوخ شده است، اظهار داشت: رشتههايي چون نمدمالي، زيلوبافي، البسه محلي، ابريشمبافي، احراميبافي، برکبافي و گيوهبافي در اين مجموعه قرار دارند.
معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي اين استان همچنين از در حال منسوخ بودن 10 رشته نيز خبر داد و گفت: رنگرزي سنتي، سکمهدوزي، سفالگري، حصيربافي، سياهچادربافي و خراطي از جمله رشتههاي در حال منسوخ استان است.
به گفته اين مقام مسوول احيا و مستندسازي رشتههاي صنايع دستي را با اولويت رشتههاي فراموش شده در دستور کار اين معاونت قرار دادهايم.
انوري مقدم اضافه کرد: از سال 83 احيا رشتههاي صنايع دستي با حولهبافي آغاز شد که هماکنون هنرمندان بسياري در اقصي نقاط خراسان جنوبي به فعاليت در اين رشته مشغولند.
اين مقام مسوول با بيان اين که همچنين کرباسبافي و چادرشببافي خراسان جنوبي نيز به چرخه توليد بازگشتند، گفت: تعداد فعالان اين دو رشته در حال حاضر قابل توجه است.
معاون صنايع دستي خراسان جنوبي در گفتوگو با ميراث آريا يادآور شد: براي سال جاري احيا و مستندسازي رشته برکبافي در دستور کار قرار گرفته است.
وي افزود: تا به حال مستندنگاري احياي اين رشته در حال انجام است و به تازگي با همکاري سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي، استاندارسازي اين رشته نيز انجام شده است.
111/
انتهای پیام/